Кошик
134 відгуків
ДЕЙСТВУЮТ СИСТЕМА СКИДОК ПО ПРОМОКОДУЗАКАЗАТЬ
+38097-786-83-55
+38050-593-82-55
БудСтрой | BudStroi - Отопительное оборудование и строительная техника

Змішувач харчових продуктів. Принцип роботи, правильний вибір!

Змішувач харчових продуктів. Принцип роботи, правильний вибір!
Обладнання для харчової промисловості. Хлібопекарське. Холодильне. М'ясопереробне. Харчове обладнання

13.02.19

При роботі з харчовими продуктами часто виникає необхідність змішування різних твердих компонентів. При цьому важливо не пошкодити цілісність продуктів, щоб створення суміші не призвело до подрібнення частинок. Для цієї мети служать автоматичні зміщувача з нержавіючої сталі.

Однак вимоги до металу, який взаємодіє з продуктами харчування, відрізняються від звичайних. Обладнання для роботи з продуктами харчування виготовляється зі спеціальної нержавіючої сталі, яка не кородує при взаємодії з інгрідієнтами суміші. Точного визначення харчової нержавійки в нормативних документах немає. Цим терміном називають різноманітні леговані сплави. Виникає питання: як визначити, які сплави можуть використовуватися в обладнанні для харчових продуктів?

Помилкові думки про властивості харчової нержавійки

Існує кілька розхожих стереотипів. Вважається, що харчова нержавійка не повинна магнититься. Також помилково вважають, що придатність нержавійки залежить від класу чистоти обробки поверхні, яка стикається з продуктами. Нібито, залишки продуктів не будуть накопичуватися на поверхні і створювати сприятливе середовище для розмноження хвороботворних бактерій. Ще одна помилка полягає в тому, що "харчової" сплав не повинен містити будь-яких добавок. Наприклад, титану, кобальту, інших елементів.

Насправді клас чистоти робочої поверхні не впливає на антикорозійні властивості металу. Дійсно, чим краще відшліфована поверхня, тим краще вона очищається від пилу, дрібних частинок продуктів та інших забруднень. Але її хімічні властивості залишаються незмінними. Шліфування не перетворить технічну нержавійку в харчову.

Чому нержавіюча сталь стає харчової

Стійкість сталі до корозії визначається додаванням в неї різних легуючих елементів. Основними легуючими добавками служать хром, нікель, титан, молібден, марганець та інші. Після виготовлення листової нержавіючої сталі, на її поверхні утворюється стійка плівка з оксидів металів. Ця плівка не дає можливості хімічно активних речовин руйнувати поверхню металу.

В нержавеющих сталях содержится различное количество легирующих элементов. Условно говоря, чем большее содержание легирующих элементов в сплаве, тем выше его антикоррозионные свойства. Однако, такая зависимость не является прямой. Разные химические элементы придают металлу различные свойства. Некоторые добавки не только придают сплаву хорошие антикоррозионные свойства, но и улучшают механические показатели. Нержавеющая сталь становится более прочной и долговечной. Изделия из такого металла имеют больший срок эксплуатации, способны выдерживать увеличенную нагрузку.

Нержавеющие стали предназначены для использования в разных отраслях промышленности. Они обладают различными механическими и химическими свойствами. Пищевая нержавейка, помимо всех прочих требований, должна соответствовать дополнительным условиям. Использование в оборудовании для создания смесей пищевой нержавейки не должно придавать перемешиваемым продуктам дополнительных запахов или вкусовых качеств. Учитывая, что оборудование будет эксплуатироваться при различных температурах окружающего воздуха, металл должен иметь одинаковые свойства при любых условиях окружающей среды.

Наші змішувачі для харчових продуктів виготовлені з якісної нержавіючої сталі. Властивості металу залишаться незмінними протягом усього терміну експлуатації.

Інші статті